أخصائي نفسي إكلينيكى وباحثه ماجستير فى علم النفس الإكلينيكي جامعة عين شمس

أخصائية آلاء الشاذلي

no medicine أخصائي نفسي ولا يعالج بالادوية أو الجراحة
(2 تقييم) 957

أخصائي نفسي إكلينيكى وباحثه ماجستير فى علم النفس الإكلينيكي جامعة عين شمس

أخصائي نفسي إكلينيكى وباحثه ماجستير فى علم النفس الإكلينيكي جامعة عين شمس

أخصائية آلاء الشاذلي

سعر الكشف: 600 جنيه

الدكتور يشترط الحجز مسبقا احجز الان

المواعيد

loading

جاري تحميل المواعيد المتاحة

تفاصيل أخصائية آلاء الشاذلي

سعر الكشف: 600 جنيه

أخصائية تخصص نفسي في الشروق

الشروق: - مدينه الشروق بوابه مول مون يارد أمام صنية النسر[...]
( (احجز وسوف يصلك العنوان بالكامل وارقام التليفون )
clinic location متاح خريطة جوجل عند الحجز

الخبرات والشهادات:

  • أ. آلاء الشاذلي
  • أخصائية نفسية تقدم خدمات الإرشاد والعلاج النفسي للمراهقين والبالغين
  • حاصلة على تدريب إكلينيكي متخصص في التعامل مع القلق، الاكتئاب، اضطرابات العلاقات، وتنظيم الانفعالات من جامعة عين شمس، مع خبرة في الجلسات الفردية والأونلاين.
  • باحثة ماجستير في علم النفس الإكلينيكي – جامعة عين شمس، وحاصلة على ليسانس علم النفس، ودبلوم علم النفس الإكلينيكي – جامعة طنطا، مع تدريب إكلينيكي مكثف داخل مستشفيات متخصصة (العباسية، الخانكة، الدمرداش، طنطا الجامعي).
  • تعتمد في عملها على أساليب علاجية حديثة مثل العلاج المعرفي السلوكي (CBT)، والعلاج الجدلي السلوكي (DBT)، والعلاج بالقبول والالتزام (ACT)، والعلاج الدينامى مع خبرة في التعامل مع القلق، الاكتئاب، اضطرابات العلاقات، وتنظيم الانفعالات.
  • عضو رابطة الأخصائيين النفسيين المصرية واتحاد المعالجين النفسيين العرب والتحالف العربي لخبراء العلاج النفسي

المميزات


التقييمات:

مازن م... 30 August, 2026
التقييم :
الدكتور بتمشي معاك خطوة خطوة وبتساعدك تفهم نفسك ومريحة جدا في الكلام وبتفهمك وتشخصك بشكل كويس جدا وبتخليك تبقا مرتاح في الكلام بشكل رائع
رويدا م... 19 April, 2026
التقييم :

أسئلة من المرضى تم اجابتها:

رهبه من الجنس كلما اقدمت علي الجماع او حتي التفكير فيه دقات قلبي تزيد وضيق نفس وهروب أعصاب وبالتالي لا يحدث انتصاب وهذا نتيجة جماعي مع انثي في الحمام ولم يحدث انتصاب فشغرت بخبطه شديده في قلبي ومن وقتها يحدث لي هذا مع العلم الحاله معي من 15 سنه

1289 8
الأعراض اللي بتوصفها تبدو مرتبطة بدرجة كبيرة بقلق الأداء وتجربة سلبية سابقة؛ فالخوف نفسه قد يسبب زيادة ضربات القلب والتوتر ويؤثر على الانتصاب. وبما إن المشكلة مستمرة منذ 15 سنة، الأفضل تقييمها عند طبيب مسالك بولية مع أخصائي نفسي/معالج جنسي لاستبعاد أي سبب عضوي والتعامل مع القلق بشكل مناسب.

هو في session اونلاين عشان مش بتخرج اتكلم face to face ومش متعودة علي دا

1869 14
طبعًا، الجلسات الأونلاين متاحة، وممكن تكون بداية مناسبة لو مش مرتاحة للكلام وجهًا لوجه أو صعب عليكي الخروج. المهم تختاري أخصائي/طبيب نفسي مناسب وتكون الجلسة في مكان هادئ وخصوصي.

محتاج دكتور يتابع مع ابني المراهق مدمن شاشات

1984 10
يفضل متابعة ابنك مع طبيب أو أخصائي نفسي للأطفال والمراهقين لديه خبرة في الاستخدام القهري للشاشات وإدارة السلوك، مع تقييم أسباب الإفراط في الاستخدام ووضع خطة للأسرة. والأفضل أن تكون المتابعة بمشاركة الأسرة وليس منع الشاشات بشكل مفاجئ فقط.

واتشخصت من شهرين ونصف باكتئاب
وبدأت أدوية ويعني خلتني ارجع امشي تاني
وبعد شهرين عالدوا
الدكتور سحب احد الأدوية
لقيت نفسي مش فايق
الدكتور بدأ معايا علاج تاني
لقيت نفسي أسوأ من الأول الدكتور قالي وقف الأدوية
و وقفت ومعرفتش انام
رجعت اخد دواء عشان انام mirtazipine 30ml وواقف هنا وحاليا المزاج كويس عالدوا دا
والدكتور عمال يغير الأدوية وخلاص

1109 8
واضح إنك مريتِ بتغييرات دوائية كثيرة خلال فترة قصيرة، وده ممكن يخلي تقييم استجابتك للعلاج أصعب. Mirtazapine من مضادات الاكتئاب، وقد يساعد أيضًا في النوم، لكن لا يُنصح بتغييره أو إيقافه من نفسك. الأفضل تناقشي مع طبيبك خطة علاج واضحة ومدة كافية لتقييم كل دواء، ولو مش مرتاحة من كثرة التغييرات ممكن تأخذي ⁠رأيًا نفسيًا ثانيًا من طبيب متخصص. ولو ظهرت أفكار انتحارية أو إيذاء للنفس، لازم تطلبي مساعدة عاجلة فورًا.

انا عندى مشكله انا بتعلق بسرعه ف العلاقات العاطفيه حتا لو انا عارفه أنه مش مناسب أو مش بيدينى الامان ال انا محتجاه بكون عارفه أن العلاقه دى متنفعش تكمل وبردو بكون متمسكه بيه وحباه لمجرد انى لقيت فيه صفات الشكل والجسم ال تعجبنى والاقيه حنين وبيخاف عليا وممكن دا بردو بعد فتره يتغير وممكن لا انا تعبت بجد ولا مره عرفت اختار شخص صح وبرغم انى بكون عارفه أنه مش مناسب والعلاقه بتنتهى من ناحيته هو دايما

1890 12
اللي بتوصفيه ممكن يكون نمط تعلق عاطفي بيخليكي تتمسكي بالعلاقة حتى مع إدراكك إنها مش مناسبة، خصوصًا لو الاحتياج للأمان والاهتمام بيكون أقوى من تقييم مدى توافق الشخص معك.
حاولي قبل أي علاقة تركزي على القيم والتوافق والأمان والثبات مش الانجذاب والحنية فقط، وادي نفسك وقت كافي قبل التعلق. ولو النمط بيتكرر رغم وعيك بيه، جلسات مع أخصائي نفسي ممكن تساعدك تفهمي جذوره وتكسري الدائرة دي.

مشاكل كان مستمره بين والدي والدتي أثرت عليه كتير في اللي بوجهه قدام عشان بفكر دائما مش عايزه اعيش نفس الشي ف علاقتي علطول متوتره بخطيبي ومش بعرف انام ومتوتره دائما وعصبيه جدا في اي حاجه وعندي دائما فكرت أنه هيبعد أو الانفصال أو الخوف

2083 13
اللي بتمري بيه ممكن يكون مرتبط بتأثر تجارب طفولتك بعلاقتك الحالية؛ خوفك من تكرار تجربة والديك قد يخليكي في حالة ترقب وقلق مستمر من الفقد أو الانفصال. ده لا يعني إن علاقتك هتنتهي بنفس الشكل. لو التوتر والأرق والعصبية والخوف من البُعد مستمرين، فالأفضل تبدأي جلسات مع أخصائي نفسي، خصوصًا للعلاج المعرفي السلوكي، لفهم الأفكار دي وتنظيم القلق وبناء شعور أكثر أمانًا في العلاقة.

ما هو مرض Erotomania وتأثيره علي المريض

1300 7
Erotomania (هوس العشق) هو اعتقاد ثابت بأن شخصًا آخر واقع في حب المريض، رغم عدم وجود دليل حقيقي على ذلك أو عدم وجود علاقة بينهما.
قد يسبب انشغالًا شديدًا بالشخص، تفسير تصرفاته بشكل خاطئ، ومشكلات في العلاقات أو الحياة اليومية. ويحتاج لتقييم طبيب نفسي لتحديد السبب والعلاج المناسب.

السلام عليكم انا متعلقه ببابا جدا جدا وبحبه جدا وهوا اكتر شخص قريب مني جدا واوقات بقعد اتخيل حجات وحشه عليه وبقعد اتخيل ان هوا لو خرج لوحده او راح مكان لوحده ان لقدر الله بعيد الشر عليه انه ممكن يحصله حاجه والموضوع ده بيتكرر معايا كتير جدا وبخاف عليه اوي ومش عارفه اعمل ايه بجد

2621 6
وعليكم السلام اللي بتوصفيه ممكن يكون أفكارًا اقتحامية مرتبطة بالقلق أو الوسواس القهري، خصوصًا لأنها بتتكرر وبتسبب لك خوف شديد من فقدان الأشخاص اللي بتحبيهم. وجود الفكرة مش معناه إنها هتحصل أو إنك بتتمنيها.حاولي ما تدخليش في طمأنة أو تفقد بابا بشكل متكرر كل ما الفكرة تيجي، لأن ده ممكن يريحك مؤقتًا لكنه يقوي دائرة القلق. ولو الأفكار مسيطرة على يومك، الأفضل تعملي تقييم مع أخصائي نفسي، والعلاج المعرفي السلوكي خاصة ERP من العلاجات الفعالة للوسواس.

السلام عليكم انا متعلقه ببابا جدا جدا وبحبه جدا وهوا اكتر شخص قريب مني جدا واوقات بقعد اتخيل حجات وحشه عليه وبقعد اتخيل ان هوا لو خرج لوحده او راح مكان لوحده ان لقدر الله بعيد الشر عليه انه ممكن يحصله حاجه والموضوع ده بيتكرر معايا كتير جدا وبخاف عليه اوي ومش عارفه اعمل ايه بجد وبتخيل كده برضه مع الاشخاص القريبين مني الي بحبهم مش عارفه الي عندي ده ايه

3523 9
وعليكم السلام
اللي بتوصفيه ممكن يكون أفكارًا اقتحامية مرتبطة بالقلق أو الوسواس القهري، خصوصًا لو الأفكار بتيجي غصب عنك وبتسبب لك خوف شديد، وليس معناها إنك عايزة يحصل لحد حاجة أو إنك تتمنيها.حاولي ما تدخليش في محاولات مستمرة للتأكد إن بابا بخير أو تطمني نفسك كل مرة؛ لأن الطمأنة المتكررة ممكن تخفف القلق مؤقتًا لكنها تحافظ على دائرة القلق.لو الأفكار متكررة ومؤثرة على حياتك، الأفضل تقييمك مع أخصائي نفسي، والعلاج المعرفي السلوكي مناسب جدًا لمثل هذه الأعراض.

السلام عليكم ..أنا ام لطفلين طول الوقت حسة اني هموت أو اني بعاني من أمراض القلب أو امراض أخري مع العلم اني كشفت ومفيش اي شي ف القلب والتشخيص ديما بيكون قولون عصبي بس طول الوقت حسة اني مش كويسة وهموت ف اي وقت ودة متكرر من بعد الولادة الأخيرة ومر عليها سنة وثلاث اشهر ولاكن الوضع بيزيد سوء

3424 11
اللي بتوصفيه ممكن يكون قلق صحي مصحوب بنوبات هلع، خصوصًا إن الفحوصات القلبية سليمة، والقلق نفسه ممكن يسبب أعراض جسدية قوية تشبه أعراض المرض.
وبما إن الأعراض بدأت بعد الولادة واستمرت وبتزيد، فالأفضل تعملي تقييم نفسي مع أخصائي/طبيب نفسي؛ لأن القلق بعد الولادة قابل للعلاج، والعلاج المعرفي السلوكي (CBT) من الخيارات الفعالة.حاولي تقللي البحث عن الأمراض وفحص جسمك وطلب الطمأنة بشكل متكرر، لأن ده ممكن يحافظ على دائرة القلق. ولو ظهر ألم صدر شديد أو أعراض جسدية جديدة ومختلفة، لازم تقييم طبي.

بقالي فتره كبيره مش بنام خالص وبيجيلي نوبات هلع وعصبيه وتوتر ومش هادئه خالص مفرطه بدون سبب واضح

3191 10
قلة النوم لفترة طويلة مع نوبات الهلع والعصبية والتوتر وفرط النشاط تحتاج تقييمًا نفسيًا وطبيًا، لأن الأعراض ممكن تكون مرتبطة بقلق شديد، لكن أحيانًا توجد أسباب أخرى تحتاج استبعادها.الأفضل تحجزي مع طبيب نفسي قريبًا، خصوصًا لو النوم شبه منعدم. وحاولي مؤقتًا تقللي الكافيين والمنبهات، وتثبتي مواعيد النوم والاستيقاظ. ولو في أفكار لإيذاء نفسك، ارتباك شديد، أو عدم نوم لعدة أيام مع نشاط غير معتاد جدًا، توجهي للطوارئ فورًا.

عندي شذوذ جنسي ومن زمان بحب الجنسيه الساديه واني اشوف شخص بيتعذب ويتألم أثناء الجنس ومؤخرا بقيت بحب الاغتصاب وبقي جوايا رغبه شديده أشوف مقاطع اغتصاب بس مش بلاقي

2438 8
"وجود ميول أو تخيلات جنسية غير معتادة لا يعني وحده وجود اضطراب، لكن وصولها لتخيلات اغتصاب أو رغبة شديدة في مشاهدة محتوى قائم على الإكراه يستدعي تقييمًا مع طبيب أو أخصائي نفسي متخصص في الصحة الجنسية. المهم عدم تحويل أي تخيلات إلى أذى حقيقي أو ممارسة بدون موافقة صريحة، وتجنب البحث عن محتوى اعتداء حقيقي لأنه يتضمن إيذاءً واستغلالًا."

ابنى مدمن قمار اعمل ايه

3033 9
"إدمان القمار يحتاج تدخل متخصص، لكن يمكن علاجه. حاولي تتكلمي مع ابنك بدون لوم أو تهديد، وشجعيه على العلاج النفسي، خصوصًا العلاج المعرفي السلوكي (CBT)، مع تقليل وصوله للمراهنات والسيطرة على الأموال مؤقتًا بموافقته. ولو الخسائر أو الديون كبيرة، مهم التعامل معها بالتوازي مع العلاج.

هل ممكن علاج شخص تم تشخيصه باضطراب الشخصية الحدية وشبه فصامية والقلق الحاد والاكتئاب الحاد بدون أدوية؟

2619 10
"نعم، اضطراب الشخصية الحدية يمكن علاجه بالعلاج النفسي بدون أدوية، وخصوصًا العلاج الجدلي السلوكي (DBT). لكن وجود اكتئاب وقلق حادين أو أعراض شديدة أخرى قد يجعل الطبيب يوصي بالدواء بجانب العلاج النفسي حسب التقييم...الأفضل عدم إيقاف أو رفض الدواء من نفسك، ويكون القرار مع الطبيب النفسي حسب شدة الأعراض وخطورتها."

ابنى مدمن قمار اعمل معه ايه

1399 7
"إدمان القمار يحتاج تعامل جاد، لكن ممكن يتعالج. اتكلمي مع ابنك بهدوء من غير لوم أو تهديد، وشجعيه يطلب مساعدة من متخصص في علاج الإدمان أو العلاج السلوكي المعرفي. وفي نفس الوقت ساعديه يقلل وصوله للمراهنات ويكون فيه رقابة واضحة على الأموال، لأن الدعم الأسري مهم جدًا في التعافي.

وسواس بتكرار الوضوء والطهارة واعادة الصلاة وقلق وتوتر

2182 9
"الأعراض دي ممكن تكون وسواس قهري مرتبط بالطهارة والصلاة، وبتحتاج تقييمًا نفسيًا للتأكد. العلاج السلوكي المعرفي خصوصًا ERP من أكثر العلاجات الفعالة للوسواس، وأحيانًا يُستخدم دواء تحت إشراف طبيب نفسي.

انا بقالي ٥ايام مبطل تعاطى قطرة بلجيكا فى البيت لوحدي فى اى مشاكل انا الحمد لله كويس بون علاج فى ماشك يا دكتور برجاء الرد باى رساله صغيرة

825 4
"مبروك إنك قدرت توقف 5 أيام، لكن لو المقصود مادة مخدرة أو دواء مهدئ مثل البنزوديازيبينات، فالتوقف المفاجئ ممكن يسبب أعراض انسحاب خطيرة أحيانًا حتى لو حاليًا حاسس إنك كويس. الأفضل تتواصل مع طبيب علاج إدمان أو طوارئ لتقييم حالتك، خصوصًا لو ظهر رعشة شديدة، تشنجات، ارتباك أو هلاوس.

انافي حدمعايافي الكليةاصغرمني بي سنةونص المهم هوجيةقالي عايزيجي لي باباقولتلواخلينا نتعرف علي بعض الاول اول 3ايام كان كويس جدامعايا4يوم لاقيتوابيقولي خليناناخدهدنةونبقي صحاب وكان بيقولي انةبيشوف عفاريت وكان بيحصل اصوات غريبة فجاةلمابكلمةوبعدين بعدنافترةوهورجع تاني اتكلمناكويس مع بعض اول 4ايام بس كل مابيحصل معاه مشكلةفي حياتةبيختفي وبيقولي ابعدي عني انامش طايق نفسي ويبعدبالايام وبعدكدةيرجع يتكلم حا

2711 9
"واضح إن العلاقة بينكم فيها نمط متكرر من القرب والابتعاد، وده ممكن يكون مرهق ومربك ليكي. اختفاؤه وقت مشاكله قد يكون بسبب عدم قدرته على التعامل مع الضغط، لكن ماينفعش نحدد السبب أو نشخصه من خلال الكلام ده فقط. والأهم إنك تحطي حدود واضحة وما تحمليش نفسك مسؤولية إصلاحه...أما كلامه عن رؤية عفاريت وسماع أصوات، فإذا كان بيشوف أو يسمع أشياء غير موجودة وهو مستيقظ، فالأفضل يشجع على تقييمه عند طبيب نفسي؛ لأن لهذه الأعراض أسبابًا متعددة وتحتاج تقييمًا مباشرًا.

عاوزه اتعلاج من حبي لشخص صدقتوا انو بيحبني

4343 13
"التعلق بشخص صدقتِ إنه بيحبك مش حاجة بتتوقف بأمر منك، خصوصًا لو كان فيه أمل ومشاعر حقيقية من ناحيتك. التعافي بيبدأ بتقبل إن العلاقة انتهت، وتقليل متابعة أخباره والتواصل معه، والاشتغال على نفسك وحياتك بدل انتظار تغيّره أو رجوعه. ولو التعلق مأثر جدًا على يومك أو نومك ومشاعرك، جلسات مع مختص نفسي ممكن تساعدك تتخطي التعلق بشكل صحي."

عندي ادمان للموبايل بدرجة شديدة و فاقد تركيزي بشدة وارهاق طول البوم وكسل مش طبيعي و بيمنعني اعمل حاجات كتير في يومي و بيضيع وقت كبير جدا في يومي غير كدا لو سبته الجأ بقا لاني اتخيل سيناريوهات ممكن اقعد ساعة او اكتر

3116 12
"ده ممكن يكون استخدامًا قهريًا للموبايل، خصوصًا مع فقدان التركيز والإرهاق وتأثيره على حياتك. والسيناريوهات اللي بتسرح فيها لما تسيبه ممكن تكون طريقة للهروب من الضغط أو الملل، وتحتاج تقييم لو بتاخد وقت طويل..ابدأ تدريجيًا بتقليل وقت الموبايل، خصوصًا قبل النوم، واستبدل وقت استخدامه بنشاط عملي، ولو مش قادر تتحكم فيه رغم محاولاتك فالأفضل تستشير مختص نفسي."

الخدمات الطبية:

جلسات نفسي اونلاين

اضطراب القلق

الاضطرابات النفسية

اضطراب الوسواس القهري

الاضطراب ثنائي القطب

الاضطرابات السلوكية والوجدانية

المشاكل الزوجية والأسرية

جلسات علاج نفسي

علاج الأمراض النفسية

علاج الاكتئاب

علاج وإعادة تأهيل مرضى إدمان المخدرات والخمور

متاح حجز باكدجات



أقرب ميعاد لأخصائية آلاء الشاذلي هو غداً الاحد 18 أكتوبر 2026 من 3:00 مساءً وتقدر تشوف كل المواعيد المتاحة من خلال عرض المواعيد أعلاه

عنوان الأخصائية آلاء الشاذلي هو - مدينه الشروق بوابه مول مون يارد أمام صنية النسر, الشروق ويمكنك اظهار العنوان بالتفصيل بعد الحجز مباشرة

أرقام تليفون الأخصائية آلاء الشاذلي تظهر بالتفصيل بعد الحجز مباشرة للتواصل والتأكيد

تقييمات الأخصائية آلاء الشاذلي هي
(2 تقييم) 957
وتظهر أعلاه للاطلاع ويمكنك وضع تقييمك بعد الحجز والحضور تصلك رسالة بعد ٢٤ ساعة من الحجز للتقييم بنفسك

نعم خدمة الحجز مع الأخصائية آلاء الشاذلي حقيقية ومجانية وتصل للاخصائي رسالة تأكيدية بالحجز فيها أسم المريض ورقم الهاتف المدخل عند الحجز فور الحجز للتواصل عند اللزوم